Wie zijn wij ?

IDACAPULCO is opgericht in 2004 door† Nicole Van IsraŽl, DVM, CESOpht, CertSAM, CertVC, MSc, Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), European specialistô in Veterinary Cardiology, MRCVS.

Nicole Van IsraŽl is afgestudeerd met onderscheiding aan de Rijksuniversiteit van Gent in 1991 als Doctor in de Diergeneeskunde. Vooraleer zich te specialiseren heeft ze 8 jaar als eerstelijnsdierenarts gewerkt in verschillende dierenartsenpraktijken in Frankrijk, Engeland en Zwitserland. Tijdens deze periode heeft ze 3 certificaten behaald (Oftalmologie van de Nationale Veeartsenijschool in Toulouse, Frankrijk (CESOpht), Small Animal Medicine (CertSAM) en Veterinary Cardiology (CertVC) van het Royal College of Veterinary Surgeons). Ze is lid geworden van het Royal College of Veterinary Surgeons in 1996 (MRCVS) (www.rcvs.org.uk). Een 6-maanden durende sabatperiode in verschillende Amerikaanse Universiteiten heeft haar intellectuele honger aangewakkerd en haar inspanningen zijn uiteindelijk beloond geworden met een 3-jarige† residentie in de cardiorespiratoire aandoeningen aan de Universiteit van Edinburgh, in Schotland (www.vet.ed.ac.uk). Dit is gevolgd door de behaling in 2002, na examinatie, van het Europese Diploma in de Inwendige Ziekten, subspecialiteit† cardiologie, uitgereikt door het Europese College of Veterinary Internal Medicine (DECVIM-CA Cardiology) . Ze verkreeg daarbij de titel van European Specialistô in Veterinary Cardiology. Sindsdien heeft ze ook een Master in Science (MSc) by Research in de Congenitale Cardiologie uitgereikt gekregen door de University of Edinburgh(www.vet.ed.ac.uk). Ze was Lector in inwendige ziekten (cardiologie) aan de Universiteit van Luik tussen 2002 en 2005.

Nicole Van IsraŽl heeft nationaal en internationaal al vele lezingen verzorgd en ze heeft heel wat publicaties†achter haar naam staan.

Nicole Van IsraŽl is een erkend screener voor erfelijke hartaandoeningen op Europees en Amerikaans niveau (ARCH). Ze behoort tot de Britse†Veterinary Cardiovascular Societyís Heart testing lijst van aanbevolen cardiologen voor ausculatie en echoDoplerscreening bij honden en katten (www.bsava.org.uk/vcs). Ze is ook erkend door FAB en Pawpeds voor de screening voor HCM bij katten (www.fabcats.org/owners/heart/hcm.html).††